Despre vedere, în timp

  • 0

Despre vedere, în timp

Category : Uncategorized

Dar, cât de importantă este vederea?

Pentru a răspunde corect la această întrebare, trebuie să ținem cont de faptul că 80% din informația pe care o consumăm zilnic ajunge la creier prin intermediul ochilor. Prin intermediul ochilor percepem mediul înconjurător și pe baza acestor percepții luăm decizii care au efect direct asupra calității vieții noastre. Astfel, e corect să spunem că vederea este un simț subestimat, căruia trebuie să-i acordăm o importanță deosebită.

La o privire retrospectivă, putem afirma cu claritate faptul că vederea, la fel ca alte funcții ale corpului, este un simț pe care îl pierdem gradual și irecuperabil, odată cu înaintarea în vârstă, dar care, în ciuda trecerii timpului, joacă un rol la fel de critic în viața fiecăruia dintre noi.

Urmând traseul biologic, în jurul vârstei de 40 de ani, prezbiopia se instalează în mod natural și fără discriminare la fiecare dintre noi, diminuându-ne abilitatea ochilor de a se focaliza pe obiecte la distanțe mici și medii. La fel ca în cazul apariției ridurilor și a părului alb, prezbiopia este cauzată de înaintarea în vârstă, iar aceste procese sunt ireversibile.

Până nu demult, trecerea pragului de 40 de ani însemna apariția unor probleme de vedere care nu își găseau decât parțial rezolvarea cu ajutorul lentilelor de ochelari progresive existente la acel moment. Acest fapt ducea la nenumărate compromisuri pe care oamenii trebuiau să le aibă în vedere pentru tot restul vieții lor. Chiar și atunci când purtau cele mai bune lentile progresive existente pe piață, prezbiopii se confruntau cu senzația că în anumite situații se descurcă mai greu din cauza ochelarilor. Dar această realitate îi aparține trecutului.

Odată cu trecerea timpului, știința vederii a facut progrese remarcabile, iar progresele li s-au datorat acelor oameni pasionați de cercetare și motivați de ideea de progres al omenirii: o viață mai bună și respectiv, o vedere mai bună. De-a lungul timpului, echipa condusă de Bernard Maitenaz de la Essilor a căutat cu determinare și pricepere soluția la prezbiopie, inventând în 1953 primele lentile progresive moderne. După ce acest prim pas important a fost facut, echipa Essilor nu s-a oprit aici, ci a perseverat în perfecționarea a ceea ce s-a dovedit a fi un pas important intr-o eră mai clară a științei vederii, lansând astfel în 2017 noua gamă de lentile Varilux X Series cu care a și obținut prestigiosul premiu Internațional Silmo D’Or la categoria Vedere (http://bit.ly/2yTM9kv).

Lentilele progresive se bazează pe compromisul făcut între câmpurile vizuale largi și limitarea efectului „de valuri”. Acest compromis a fost eliminat cu noua lentilă Varilux X Series – singura lentilă capabilă să ofere un efect „de valuri” limitat și câmpuri vizuale largi, în același timp.

O echipă de talie mondială, o istorie de avangardă în optica medicală, o serie de tehnologii de vârf au facut posibilă apariția revoluționarei game de lentile progresive Varilux X Series.

Astfel, urmele lăsate de trecerea timpului asupra vederii noastre pot fi corectate cu ajutorul lentilelor Varilux X Series care fac ca trecerea timpului și apariția problemelor de vedere la orice distanță să nu mai constituie o problemă fără o soluție în pas cu vremurile. Mai mult decât atât, cu lentilele din gama Varilux X Series, realitatea se vede în HD, fără limite, la orice distanță.


Leave a Reply