Internetul văzut bine

  • 0

Internetul văzut bine

Category : Uncategorized

Internetul, minunea modernă care ne-a schimbat stilul de viață, este un instrument extrem de util, fără de care viața de zi cu zi nu ar mai fi la fel. Atunci când dintr-un motiv sau altul nu avem acces la internet, ne dăm seama cât de util este și cât de mult ne bazăm pe el pentru accesul la informații și la cercul nostru de prieteni și cunoștințe, independent de distanța fizică.

Internetul ne facilitează accesul, de oriunde ne putem conecta, la o cantitate uriașă de informații într-un timp extrem scurt. Însă, pentru ca acele informații să ne fie utile, condiția de bază este să le putem citi. Și cum fiecare om are o anumită zonă de confort vizual, citirea textelor de pe website-urile vizitate depinde de mărimea fonturilor și marimea imaginilor sau a graficelor. Iata câteva sfaturi pentru a remedia problemele de acest gen, personalizând browserul pe care îl folosiți, pentru a-l aduce la forma optimă de navigare pe internet.

Pentru a mări toată pagina de internet, indiferent de browserul pe care îl folosiți, apăsați simultan, o dată sau mai multe ori, tastele CTRL și + (la Mac: CMD și +) până obțineți rezultatul dorit. Pentru a micșora toată pagina de internet, comanda este CTRL și (la Mac: CMD și ), aplicată în acelați mod ca la mărire.

Dacă doriți să schimbați numai mărimea fontului, iar în unele cazuri și tipul fontului, vă prezentăm mai jos modalitățile prin care o puteți face, în funcție de browserul folosit.

În cazul în care folosiți un mouse cu rotiță și utilizați oricare dintre browserele enumerate mai jos, puteți schimba dimensiunea fontului ținând apăsată tasta CTRL și deplasând rotița mouse-ului în sus sau în jos. Sau, puteți ține apăsată tasta CTRL și apăsați + sau – pentru a mări sau micșora fontul.

La Google Chrome apăsați pe pictograma cu cercul verde care conține simbolul de «home» din colțul din dreapta sus, apoi apăsați pe secțiunea «Settings», mergeți la «Font size» și selectați mărimea fontului, după preferință: foarte mic, mic, mediu, mare sau foarte mare.

Daca folosiți Internet Explorer, mergeți în meniu la pictograma cu trei puncte (…) în colțul din dreapta sus și ajustați fontul cu + sau – în secțiunea numită Zoom.

Pentru Mozilla Firefox, apăsați pe pictograma cu 3 linii orizontale paralele în colțul din dreapta sus, apoi apăsați + sau – pentru a mări sau micșora fontul.

Dacă utilizați Safari, apăsați pe «View» în meniu, apoi pe “Make Text Bigger” pentru a mări fontul, sau pe “Make Text Smaller” pentru a micșora fontul.

În sfârșit, utilizatorii browserului Opera pot accesa setările apăsând pe pictograma „Opera Menu” în stânga sus, de unde puteți ajusta fontul cu + sau – în secțiunea numită Zoom.

Navigare plăcută și la bună vedere, căci pentru a naviga pe internet, este bine să purtați ochelari cu filtre speciale, de protecție pentru ecrane (cu sau fără prescripție), cum ar fi lentilele EyeZen de la Essilor.

Iar dacă vă place facebook, poate vă place și pagina nostră: https://www.facebook.com/EssilorRomania/


Leave a Reply